Zo compenseert Groen Landen haar campagnedrukwerk

Campagne voeren kan helaas niet zonder jezelf als partij bekend te maken aan het brede publiek. Mensen die geen toegang hebben of willen tot sociale media wil je uiteraard ook bereiken. Dat heeft natuurlijk een milieu-impact en daarom hebben we als Groen Landen tijdens de afgelopen campagne volgende keuzes gemaakt:

šŸ€ Beperkt aantal afficheborden in het straatbeeld: zo stonden in heel Landen slechts 6 'afficheborden' langs de weg en hebben we die pas 2 weken voor de verkiezingen geplaatst. De visuele hinder blijft op die manier binnen de perken. We hopen dan ook dat de stad bij de volgende verkiezingen eindelijk werk maakt van gemeentelijke aanplakborden als ENIGE plaats waar affiches gehangen kunnen worden.
šŸ€Brievenbussen met een sticker 'geen reclamedrukwerk en geen regionale pers' kregen een klein groen bedankstrookje waarin we verwezen naar de digitale versie van onze folder of pamflet op de website. Vaak werd er gebust als het donker was dus als er toch iemand - ondanks de sticker - iets in de bus kreeg: onze excuses!
šŸ€De krantjes en de campagnefolder werden gedrukt op gerecycleerd papier en ook het briefpapier en de enveloppes van onze persoonlijk brieven waren 100% eco.
šŸ€Tot slot maar niet onbelangrijk: om de milieu-impact te compenseren hebben we een gift gedaan aan BOS+. Met dit bedrag planten zij 200 vierkante meter bos aan ter compensatie. Zie betalingsbewijs in bijlage.

Tijdens de gemeenteraad van mei hebben we ervoor gepleit om 1 folder met alle partijstandpunten van alle partijen gezamenlijk uit te brengen en om enkel met gemeentelijke aanplakborden te werken. Hopelijk gaan de andere partijen de volgende keer wel mee in dit verhaal!


Populaire posts van deze blog

Hoe staat Landen er financieel Ć©cht voor?

Industrieterreinen in Landen: het kan anders

Curieuzeneuzen: de resultaten voor Landen